Theorie motor

Zelfstudie (e-learning)

 • Theorieboek
 • Online examentraining
 • CBR theorie examen (optioneel)

Boek + code € 37,50
CBR examen € 47,50


Klassikale cursus

 • 3 avonden klassikale cursus
 • Theorieboek
 • Online examentraining
 • CBR theorie examen

Prijs € 175,-


Direct inschrijven

Direct inschrijven voor onze zelfstudie óf klassikale cursus? Dat kan! Zodra je hebt ingeschreven ontvang je van ons de bevestiging. Wij nemen dan contact met jou op om het theorie-examen te plannen, indien je ervoor gekozen hebt deze door ons aan te laten vragen.

Let op: als jij wilt dat wij jouw theorie-examen aanvragen moet je ons van te voren wel machtigen. Klik hier om te lezen hoe je dit kunt doen!

Inschrijven

Voor het behalen van het motorrijbewijs is het positief afleggen van een theorie examen wettelijk verplicht, ook als je al in bezit bent van het rijbewijs personenauto. Als je dit examen behaalt ontvang je het theoriecertificaat A wat 1,5 jaar geldig is. Het theorie-examen toetst je kennis van de verkeersregels maar natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoordelijk rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod. Het examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er minimaal 44 goed moet hebben beantwoord.

Natuurlijk is het verstandig om zo snel mogelijk het theoriecertificaat te behalen. Zonder dit certificaat mag je wel starten met de praktijklessen op het afgesloten terrein (AVB). Om examen te mogen doen voor dit eerste praktijkonderdeel dien je echter in het bezit te zijn van je rijbewijs B óf het theoriecertificaat A.
Voordat je het praktijkexamen Verkeersdeelneming (AVD) mag afleggen moet je in ieder geval in het bezit zijn van het theoriecertificaat A, zelfs als je in het bezit bent van het rijbewijs B. Als je al in bezit bent van het rijbewijs B dan mag je wel beginnen met de praktijklessen op de openbare weg.

Wij bieden voor de theorie 2 opties aan:

 1. Theorie zelfstudie
  Je kunt ook kiezen voor onze thuisstudie. Je ontvangt dan een theorieleerboek in combinatie met online oefenexamens. Wij helpen ook graag met de aanvraag van het theorie-examen.
 2.  Klassikale theoriecursus
  Wij bieden een aantal keer per jaar ook de mogelijkheid aan om de theorie voor het motorrijbewijs klassikaal te volgen. Bekijk onderstaand cursusoverzicht voor onze actuele cursusdata. Indien er geen cursussen gepland zijn kun je contact met ons opnemen, wij bekijken graag de mogelijkheden 076 501 55 35.

Bellen
E-mail