Theorieopleiding bus los (zonder praktijk)

E-learning + privéles

  • E-learning lesmateriaal
  • 2 dagdelen privéles
  • Examen z.s.m. na laatste les

prijs met vakbekwaamheid € 1.200,-
prijs zonder vakbekwaamheid € 760,-


E-learning zelfstudie

  • E-learning zelfstudie
  • Examens in overleg
  • Lesboek + online oefeningen

prijs met vakbekwaamheid € 620,-
prijs zonder vakbekwaamheid € 540,-


Inschrijven

Let op! Onderstaande informatie is van toepassing tot 1 juli 2023. Vanaf 1 juli geldt voor het D-rijbewijs een nieuwe theoriemethode. Meer informatie over deze nieuwe theoriemethode vindt U op onze nieuwspagina en de website van het CBR. 

De theorie voor het busrijbewijs D bestaat uit 2 of 3 theorieonderdelen.

RV1 + V2D is ten behoeve rijbewijs D zonder vakbekwaamheid
RV1 + V2D + V3D is ten behoeve rijbewijs met vakbekwaamheid

Het behalen van de vakbekwaamheid is verplicht voor iedereen jonger dan 24 jaar & wanneer men beroepsmatig gaat rijden. Ben je monteur of werk je bij een pechdienst? Dan ben je vrijgesteld. In de meeste gevallen heeft u dus altijd het rijbewijs mét vakbekwaamheid nodig. Twijfelt u aan uw situatie? Neem dan contact met ons op: 076 501 55 35.

Klik hier voor meer informatie over het behalen van de vakbekwaamheid.

Wij, Blom Verkeersschool, zijn dé spoedopleider van Nederland, waardoor u maar 10 dagen effectief bezig bent met het behalen van het rijbewijs.

Theorie
De theorie bestaat uit RV1 Verkeer & Techniek en V2D Administratie kennis goederenvervoer. U leert deze onderdelen zelfstandig middels een lesboek in combinatie met E-learning, aanvullend bieden wij 2 dagdelen privéles zodat uw kans van slagen enorm vergroot. Zo snel mogelijk aansluitend aan de laatste les volgen de examens op locatie van het CBR. Een examen duurt gemiddeld 75 minuten.

Medische keuring
Voor het rijbewijs D is ook een geldige medische keuring verplicht. U dient als eerste een gezondheidsverklaring in te dienen via mijn.cbr.nl. U ontvangt dan bericht van het CBR met daarop een ZD-code met deze code kunt u naar de keuringsarts gaan. Wij kunnen een afspraak met de keuringsarts uiteraard voor u regelen. I.v.m. de lange reactietermijn van het CBR op de medische keuring adviseren wij hiermee tijdig aan de slag te gaan om verdere vertraging voor de vervolgopleiding te voorkomen.

Geslaagd voor de theorie en goedgekeurd, dus een geldige medische keuring? Dan kunnen we de praktijk gaan plannen.

Proefles / intest
Wij bieden standaard een pakketten tussen de 24 en 36 uur aan. Dit is gebaseerd op het aantal lessen dat een gemiddelde leerling minimaal nodig heeft. Wilt u een advies op maat om uw kans van slagen nog verder te vergroten? Dan adviseren wij u een proefles te doen. Deze proefles kost € 170,- voor 2 uur.

Praktische toets en toets besloten terrein
Beide bestaan uit 4 uur les met aansluitend het examen.

Praktijklessen + examen
Wij lessen meestal in blokken van minimaal 4 uur maar ook hele dagen van 8 uur  lessen is mogelijk. Aansluitend aan de laatste les plannen wij het examen in. Dit examen vindt plaats vanaf onze locatie in Etten-Leur.