Theorie rijbewijs C

Over de theorie

  • Met of zonder vakbekwaamheid
  • onderdelen RV1, V2C en V3C
  • Klassikaal of zelfstudie E-learning
  • Wij vragen de examens voor u aan

Prijzen

Theorie klassikaal
met vakbekwaamheid € 1.300
zonder vakbekwaamheid € 1.155

Theorie E-learning
met vakbekwaamheid € 535
zonder vakbekwaamheid € 460,-


Inschrijven

De theorie voor het rijbewijs C1 bestaat uit 2 of 3 onderdelen, afhankelijk of u het rijbewijs met vakbekwaamheid code 95 dient te behalen.

Klassikale theoriecursus

Onze klassikale theoriecursus bestaat uit 4,5 of 5 dagen les.
RV1 is 2 dagen les
V2C is 1,5 dag les
V3C is 0,5 dag les (alleen indien u de opleiding mét vakbekwaamheid code 95 wenst te behalen)

De lesdagen zijn van 08.00 – 16.30 uur. Cursus wordt gegeven op een van onze locaties in Etten-Leur.  Op de 1e cursusdag ontvangt u het lesmateriaal, maar indien gewenst kunt u bij de aanmelding aangeven het lesmateriaal eerder te ontvangen.

Zo snel mogelijk aansluitend aan de laatste cursusdag volgen de examens op locatie van het CBR. Een theorie-examen duurt gemiddeld 75 minuten.

Een van de voordelen van onze klassikale cursus is dat u op alle drie de onderdelen een eenmalige examengarantie hebt. Zakt u voor het theorie-examen en heeft u de gehele cursus gevolgd? Dan betalen wij eenmalig uw herexamen.

Klik hier voor onze actuele cursusdata

E-learning theoriecursus

Bij de E-learning theoriecursus gaat u zelfstandig in uw eigen tempo aan de slag met het leren van de stof. U ontvang hiervoor van ons een lesboek met online oefeningen. Zodra u klaar bent voor het examen zullen wij deze samen met u aanvragen.

Zo snel mogelijk aansluitend aan de laatste cursusdag volgen de examens op locatie van het CBR. Een theorie-examen duurt gemiddeld 75 minuten.

De opleiding

Theoriecursus
RV1 Verkeer & Techniek 3 dagen, V2C Administratie kennis goederenvervoer 1,5 dag en V3C Case studies 0,5 dag. Lesdagen van 08.00 – 16.30 uur. Het onderdeel V3C is ten behoeve van de vakbekwaamheid. Zo snel mogelijk aansluitend aan de laatste cursusdag volgen de examens op locatie van het CBR. Een examen duurt gemiddeld 75 minuten.

Medische keuring
Voor het groot rijbewijs C is ook een geldige medische keuring verplicht. U dient als eerste een gezondheidsverklaring in te dienen via mijn.cbr.nl. U ontvangt dan bericht van het CBR met daarop een ZD-code met deze code kunt u naar de keuringsarts gaan. Wij kunnen een afspraak met de keuringsarts uiteraard voor u regelen. I.v.m. de lange reactietermijn van het CBR op de medische keuring adviseren wij hiermee tijdig aan de slag te gaan om verdere vertraging voor de vervolgopleiding te voorkomen.

Geslaagd voor de theorie en goedgekeurd, dus een geldige medische keuring? Dan kunnen we de praktijk gaan plannen.

Proefles / intest
Wij bieden 3 pakketten aan voor het rijbewijs C; 16. 20 of 24 uur. De hoogste kans van slagen heeft u als u kiest voor het pakket van 24 uur. Maar wilt u zeker weten welk pakket het beste bij u of u medewerker past? Dan adviseren wij u een proefles te doen.

Praktische toets en toets besloten terrein
Beide bestaan uit 4 uur les met aansluitend het examen.

Praktijklessen + examen
Zodra u gekozen heeft welk pakket het beste bij u of uw medewerker past zullen wij deze in overleg met u inplannen. Wij lessen meestal in blokken van minimaal 4 uur maar ook hele dagen van 8 uur  lessen is mogelijk. Aansluitend aan de laatste les plannen wij het examen in. Dit examen vindt plaats vanaf onze locatie in Etten-Leur of Tilburg.

Proefles C

Na de 2 uur durende proefles/ intest krijgt u van ons een advies welk pakket u het beste kunt kiezen om uw kans van slagen te vergroten! Wij hebben een praktijkpakket van 16, 20 of 24 uur maar kunnen ook een pakket op maat maken, zelfs voor minder uur!

Meer informatie

Medische keuring

Voordat wij het praktijkexamen aan kunnen vragen moet u of uw medewerker in het bezit zijn van een geldig B rijbewijs en een geldige medische keuring. Zonder dit kunnen wij geen examen aanvragen bij het CBR. Wij kunnen deze keuring uiteraard voor u regelen.

Meer informatie

SOOB subsidie

Ook op onze compactopleiding C is het mogelijk SOOB subsidie te ontvangen. De hoogte van deze subsidie hangt af of de kandidaat een doorstroom of zij-instroommedewerker is. Doorstroom is 50% en zij-instroom is 65% vergoeding van maximale subsidiabele kosten.

Meer informatie