Theorie rijbewijs C1

Over de theorie

  • Met of zonder vakbekwaamheid
  • onderdelen M1, M2 en M3
  • Klassikaal of zelfstudie E-learning
  • Wij vragen de examens voor u aan

Prijzen

Theorie klassikaal
met vakbekwaamheid € 1.515,-
zonder vakbekwaamheid € 875,-

Theorie E-learning
met vakbekwaamheid € 620,-
zonder vakbekwaamheid € 345,-


Inschrijven

De theorie voor het rijbewijs C1 bestaat uit verschillende onderdelen, afhankelijk of u het rijbewijs met vakbekwaamheid code 95 dient te behalen.

Klassikale theoriecursus

Onze klassikale theoriecursus bestaat uit 3 of 6 dagen les.
M1 is 3 dagen les
M2 is 1,5 dag les (alleen indien u de opleiding mét vakbekwaamheid code 95 wenst te behalen)
M3 is 1,5 dag les (alleen indien u de opleiding mét vakbekwaamheid code 95 wenst te behalen)

De lesdagen zijn van 08.00 – 16.30 uur. Cursus wordt gegeven op een van onze locaties in Etten-Leur.  Op de 1e cursusdag ontvangt u het lesmateriaal, maar indien gewenst kunt u bij de aanmelding aangeven het lesmateriaal eerder te ontvangen.

Zo snel mogelijk aansluitend aan de laatste cursusdag volgen de examens op locatie van het CBR. Een theorie-examen duurt gemiddeld 90 minuten.

Een van de voordelen van onze klassikale cursus is dat u op alle drie de onderdelen een eenmalige examengarantie hebt. Zakt u voor het theorie-examen en heeft u de gehele cursus gevolgd? Dan betalen wij eenmalig uw herexamen.

Klik hier voor onze actuele cursusdata

E-learning theoriecursus

Bij de E-learning theoriecursus gaat u zelfstandig in uw eigen tempo aan de slag met het leren van de stof. U ontvang hiervoor van ons een lesboek met online oefeningen. Zodra u klaar bent voor het examen zullen wij deze samen met u aanvragen.

Zo snel mogelijk aansluitend aan de laatste cursusdag volgen de examens op locatie van het CBR. Een theorie-examen duurt gemiddeld 75 minuten.

De opleiding

Theoriecursus
M1 (RVM1 Kennis examen met nadruk op verkeer en kennis van techniek en lading) cursusduur 3 dagen, M2 (VM2 Techniek + lading beroepschauffeurs, gaat door op M1) cursusduur 1,5 dag,  M3 (VM3 Nadruk op rij- en rusttijden, tachograaf en juiste vergunningen en documenten) cursusduur 1,5 dag. Lesdagen van 08.00 – 16.30 uur. Het onderdelen M2 en M3 zijn ten behoeve van de vakbekwaamheid code 95, deze onderdelen kunnen pas gedaan worden als de kandidaat geslaagd is voor M1 (verplicht). De examens vinden zo snel mogelijk aansluitend aan de laatste cursusdag plaats op locatie van het CBR.

Medische keuring
Voor het rijbewijs C1 is ook een geldige medische keuring verplicht. U dient als eerste een gezondheidsverklaring in te dienen via mijn.cbr.nl. U ontvangt dan bericht van het CBR met daarop een ZD-code met deze code kunt u naar de keuringsarts gaan. Wij kunnen een afspraak met de keuringsarts uiteraard voor u regelen. I.v.m. de lange reactietermijn van het CBR op de medische keuring adviseren wij hiermee tijdig aan de slag te gaan om verdere vertraging voor de vervolgopleiding te voorkomen.

Geslaagd voor de theorie en goedgekeurd, dus een geldige medische keuring? Dan kunnen we de praktijk gaan plannen.

Proefles / intest
Wij bieden een standaardpakket aan voor het rijbewijs C1 van 10 uur. De hoogste kans van slagen heeft u als u voorafgaand een proefles doet. U krijgt van van ons een advies welk pakket het beste bij u of u medewerker past.

Praktische toets en toets besloten terrein
Beide bestaan uit 4 uur les met aansluitend het examen.

Praktijklessen + examen
Zodra u gekozen heeft welk pakket het beste bij u of uw medewerker past zullen wij deze in overleg met u inplannen. Wij lessen meestal in blokken van minimaal 4 uur maar ook hele dagen van 8 uur  lessen is mogelijk. Aansluitend aan de laatste les plannen wij het examen in. Dit examen vindt plaats vanaf onze locatie in Etten-Leur of Tilburg.

Proefles C1

Na de 2 uur durende proefles/ intest krijgt u van ons een advies hoeveel uur wij u adviseren om uw kans van slagen te vergroten! Wij hebben pakketten van 10/12 en 16 uur maar kunnen ook een pakket op maat maken!

Medische keuring

Voordat wij het praktijkexamen aan kunnen vragen moet u of uw medewerker in het bezit zijn van de de theorie en een geldige medische keuring. Zonder dit kunnen wij geen examen aanvragen bij het CBR. Wij kunnen deze keuring uiteraard voor u regelen.