D: Bus | Blom verkeersschool, rijopleidingen en rijbewijzen

D: Bus

Algemeen

Direct aanmelden

Algemeen 
Om met een autobus te mogen rijden dient u in het bezit te zijn van het busrijbewijs (rijbewijs categorie D). Als u wilt gaan werken als buschauffeur moet u ook in het bezit zijn van de aantekening Vakbekwaamheid.

Heeft u het rijbewijs bus alleen nodig om incidenteel met een bus te rijden (bijv. monteur garage, pechdiensten etc.) dan hoeft u niet over de aantekening vakbekwaamheid te beschikken

Wanneer rijbewijs personenvervoer?
Onder een autobus verstaan we een bus met een capaciteit van meer dan acht personen, de chauffeur niet meegeteld. Een bestuurder van een autobus moet tenminste 21 jaar oud zijn, beschikken over het rijbewijs categorie B (personenauto) en moet een medische keuring ondergaan.

Verkeersschool BLOM is in het bezit van 2 lesbussen: een met handgeschakelde versnellingsbak en een met automatische transmissie. Uiteraard hebben wij ervaren instructeurs zodat u altijd snel aan de slag kunt. Daarnaast hebben wij de beschikking over een eigen goedgekeurd verkeersveiligheidscentrum voor het afnemen van rijvaardigheidstoetsen.

Vakbekwaamheid Personenvervoer
De aantekening Vakbekwaamheid vervangt sinds september 2008 het papieren Chauffeursdiploma Personenvervoer. De aantekening vakbekwaamheid blijkt uit een code 95 die op uw rijbewijs wordt gezet als u alle vakken heeft behaald.  

Nascholing beroepschauffeurs
Met de invoering van de nieuwe Europese Richtlijn Vakbekwaamheid moet u als buschauffeur ook verplicht nascholing gaan volgen. Over een periode van 5 jaar moet u 35 uur nascholing volgen. U vindt over deze nascholing meer op onze site onder de rubriek "nascholing code 95".

Met het rijbewijs D en de aantekening vakbekwaamheid kunt u bijvoorbeeld buschauffeur worden bij een touringcarbedrijf of openbaar vervoersbedrijf. Dit rijbewijs biedt u ruime kansen op de arbeidsmarkt. Voor bepaalde beroepen kunnen nog aanvullende eisen en opleidingen vereist worden.

 

Direct inschrijven voor één van onze cursussen?
Ik wil graag:
   Contact
  Inschrijven
Voor / Achternaam:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Categorie:
Aanvullende keuze:
Opmerkingen:
Direct inschrijven voor één van onze cursussen?

Voorletters:
Voornaam:
Achternaam:
Geslacht:
Man Vrouw
Geboortedatum:
Geboorteplaats:
Straat & huisnummer:
Woonplaats:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Mobiel telefoonnummer:
BSN/Sofinummer:
Rijbewijs nummer:
Rijbewijs behaald op:
Eigen bijdrage:
Akkoord met de voorwaarden en de eigen bijdrage van €35,-
Opmerkingen:
Aanmelden
Contactgegevens
Voor informatie of een offerte op maat kunt u bellen met ons hoofdkantoor in Etten-Leur:
Tel: 076-50 15 535 info@verkeersschoolblom.nl
Etten-Leur Handelsweg 11
4879 AJ Etten-Leur
Breda Lunetstraat 11
4814 AJ Breda
Tilburg De Posthoornstraat 2
5048 AS Tilburg