Machtigen rijschool & gezondheidsverklaring!

Machtig jouw rijschool!

Voordat wij een theorie- of praktijkexamen voor je kunnen aanvragen voor de categorie(ën) A Motor, AM bromfiets, B auto en BE aanhangwagen achter de auto moet jij ons machtigen bij het CBR. Dit is door het CBR in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat een rijschool niet zomaar een examen voor je kan aanvragen. Je mag per onderdeel (dus theorie of praktijk) maar 1 rijschool machtigen.

Zonder een machtiging kunnen wij géén examen aanvragen. Om vertraging te voorkomen vragen wij je dit zo snel mogelijk te doen!

Om de te kunnen machtigen heb jij een DigiD nodig. Mocht je deze niet hebben dan dien je deze eerst aan te vragen via www.digid.nl. Deze aanvraag duurt ongeveer 5 werkdagen.

Let op; je moet per categorie en examenproduct machtigen dus herhaal de stappen als je voor theorie en praktijk wilt machtigen. Bij de motor moet je machtigen voor Theorie, AVB en AVD.

Stappen rijschool machtigen:

 • Ga naar mijn.cbr.nl en log in met jouw Digid gegevens. Tip: Je kunt ook heel makkelijk inloggen door te koppelen met de Digid app op jouw telefoon.
 • Zodra je bent ingelogd ga je naar naar opleider machtigen. Aan de rechterkant.
 • Geef aan waarvoor je ons wil machtigen: Machtiging voor theorie-examen óf Machtiging voor praktijkexamen / - toets
 • Selecteer de voertuigcategorie waarvoor je ons wilt machtigen.
 • Kies het examenproduct
 • Zoek op opleider op CBR nummer 8363R1  of plaats Etten-Leur
 • Klik op ga verder
 • Klik op machtigen
 • Bij de machtigingen kun je nu terug vinden dat je ons gemachtigd hebt.

Gezondheidsverklaring aanvragen

Voordat wij het praktijkexamen aan kunnen vragen moet je in het bezit zijn van een geldige verklaring van geschiktheid, ook wel de gezondheidsverklaring genoemd. Met deze medische verklaring laat je eigenlijk weten dat je medisch in staat bent het rijbewijs te gaan behalen.

Zonder een geldige gezondheidsverklaring kunnen wij géén examen aanvragen. Om vertraging te voorkomen vragen wij je dit zo snel mogelijk te doen!

Om de gezondheidsverklaring aan te vragen heb jij een DigiD nodig. Mocht je deze niet hebben dan dien je deze eerst aan te vragen via www.digid.nl. Deze aanvraag duurt ongeveer 5 werkdagen.

Stappen gezondheidsverklaring aanvragen:

 
 • Je gaat via onderstaande link naar de site van het CBR en logt in met je Digid https://mijn.cbr.nl/nl/Authentication/Login
 • Je vult hier de vragen van de gezondheidsverklaring in; - als je alle vragen met nee kunt beantwoorden volgt meteen de Verklaring van geschiktheid en kunnen we je praktijkexamen reserveren- als je één of meerdere vragen met ja moet beantwoorden kan de verklaring nog niet worden afgegeven en volgt er bv. een bezoek aan een medisch specialist of een rijtest. Let op dat je de vragen goed leest en naar waarheid beantwoordt. Heb je er vragen over neem dan voor de zekerheid even contact met ons op, dit voorkomt misschien onnodige vertraging.
 • Als afsluiting betaal je de kosten voor deze verklaring meteen met IDEAL rechtstreeks aan het CBR.
Bellen
E-mail